Koupila jsem si červencové číslo časopisu FOOD a líbil se mi tento recept na bublaninu. A protože se do těsta přidává kromě smetany ke šlehání také zakysaná smetana, je bublanina krásně vláčná a není suchá. Kamarádka našeho Davida nám donesla třešně a tak bylo jasné, že bublanina bude třešňová - to je prostě klasika.
Ingredience: 200g polohrubé mouky
100g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
4 vejce
150g jemného krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250ml smetany ( 33% )
2 lžíce zakysané smetany
vypeckované třešně
Polohrubou a hladkou mouku prosiji do mísy spolu s kypřícím práškem a solí. Vejce vyšlehám s oběma cukry do pěny a za stálého šlehání přilévám smetanu. Přimíchám mouku. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu.
Zapékací mísu jsem vytřela kokosovým olejem a vysypala dětskou krupičkou. Těsto jsem rovnoměrně rozprostřela a posypala třešněmi.
Peču v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 min. Před podáváním pocukruji.
Třešně určitě ještě při pečení zopakuji. Mám v plánu jeden koláč s tvarohovou náplní.
Pořád chodím koukat na ty tvoje recepty a slintám a slintám :-). Máme teď rybíz, tak dnes vyzkouším :-). Máš vše moc nádherný!!!
ReplyDeleteMoc děkuji za pochvalu i za návštěvu mého blogu.
ReplyDelete